Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 24 november 2019

Waalwijks raadslid Ilse Langermans legt haar functie neer

D66-raadslid Ilse Langermans legt op 1 januari 2020 haar functie als raadslid in Waalwijk neer. Langermans heeft een nieuwe baan in het onderwijs die haar volledige aandacht vraagt. De fractie van D66 vindt het ontzettend jammer dat Ilse Langermans vertrekt. Sheila Schuijffel, fractievoorzitter D66 Waalwijk: “Ilse  heeft zich enorm ingezet voor Waalwijk en de Waalwijkse politiek. Wij hebben respect voor haar besluit. Het onderwijs heeft behoefte aan mensen nodig die zich volledig en met passie voor hun vak kunnen inzetten.”

De vrijgekomen zetel wordt niet opnieuw ingevuld. De andere kandidaat van de lijst is namelijk dit jaar gekozen in Provinciale Staten en vervult daar de rol van fractievoorzitter voor D66. Om belangenverstrengeling te voorkomen heeft D66 als uitgangspunt dat iemand niet in meerdere bestuursorganen deelneemt. De overige kandidaten op de lijst zijn niet meer beschikbaar, onder meer vanwege verhuizing.

D66-fractie krijgt ondersteuning van een nieuwe fractievolger, Niels Kieboom, die op 19 december formeel benoemd wordt in de raadsvergadering. In diezelfde vergadering neemt Ilse Langermans afscheid van de Waalwijkse raad.

Meer informatie over bovenstaand bericht: Mieke Heuvelmans, voorzitter D66 Midden-Brabant (T 0638 41 59 19)